ETFSverige
Hem » ETF:er, Featured, Headline

Investera i Italien med ETF:er – Köp och Sälj alternativ

11 november 2011 En kommentar

Investera i Italien med ETF:er - Köp och Sälj alternativInvestera i Italien med ETF:er – Köp och Sälj alternativ

Investera i Italien med ETF:er – Köp och Sälj alternativ. Italien brottats i dagsläget med extrema räntenivåer. I veckan har den italienska tioårsräntan varit över den kritiska 7%-nivån. På söndag kommer Italiens parlament rösta igenom krispaketet och sedan kan premiärminister Silvio Berlusconi avgå. Efter detta kan arbetet med att bilda en ny regering inledas.

I år har det italienska indexet FTSE MIB gått ner med 26% omräknat till svenska kronor. Det finns ett flertal ETF:er som följer den italienska marknaden. Tror du på en uppgång finns det bland annat följande alternativ:

iShares MSCI Italy Index Fund (ticker EWI) noterad i USA och CS ETF (IE) on FTSE MIB (ticker SXRY) noterad i Tyskland.

För de riskvilliga finns det även två hävstångsalternativ noterade i Tyskland: RBS Market Access Leveraged FTSE MIB Monthly Index ETF (ticker M9SP) och sälj ETF:en RBS Market Access Short FTSE MIB Monthly Index ETF (ticker M9SU). Båda ETF:erna har 2x hävstång och en månatlig omviktning. Förvaltningavgiften för dessa hävstångs ETF:er är 0,60% per år.

För ytterligare ETF-alternativ och ytterligare information gå till ETF-databasen.

 

 

Kommentarer »

  • » Blogg arkiv ETFer för fotbolls-VM skrev:

    […] EWI har varit mottagare av återkomsten av kapital i PIIGS-länderna. Italien har samma odds som England att vinna VM, även om dessa siffror kan komma att ändras. […]