ETFSverige
Hem » ETF:er, Featured, Headline

Guld ETF:er – dags för en återhämtning?

14 december 2011 3 Comments

Guld ETF:er - dags för en återhämtning?Guld ETF:er – dags för en återhämtning?

Guld ETF:er – dags för en återhämtning? Guldpriset har sjunkit kraftigt under de senaste dagarna. Den senaste rörelsen förklaras till största del av en starkare dollar. Allt annat lika innebär en starkare dollar ett lägre guldpris. För att få en förklaring till dagens rörelse gå till guld-sajten Kitco http://www.kitco.com/kitco-gold-index.html. Inflöden till fysiska guld-ETF:er som t.ex. iShares Gold Trust (ticker IAU) har mattats av men är fortfarande svagt positiva på en veckas sikt. Det finns mycket som talar för guld i dagsläget som t.ex. potentiellt utökade obligationsköp från ECB och potentiell QE3 från amerikanska FED. Det som talar emot är framförallt en fortsatt förstärkning av US-dollarn, se graf nedan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För dig som tror på ett stigande guldpris finns bl.a. följande ETF:er: iShares Gold Trust (ticker IAU) och SPDR Gold Trust (ticker GLD).

För dig som tror på ett sjunkande guldpris finns bl.a. följande ETF:er: ProShares UltraShort Gold (-2x hävstång) och Direxion Daily Gold Miners Bear x3 Shares (ticker DUST).

För övriga ETF-alternativ gå till ETF-databasen på http://www.etfsverige.se/. För en grafisk illustration av guldpriset på kort och lång sikt och SMA50 och SMA200, se grafer nedan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer är avstängda.