ETFSverige
Hem » ETF marknaden, ETF:er, Featured, Headline

ETF:er som går att köpa courtagefritt

27 mars 2013 En kommentar

percent 2 ETF:er som går att köpa courtagefrittETF:er som går att köpa courtagefritt

ETF:er som går att köpa courtagefritt. Den 14 mars lanserade Nordnet en ny produkt – courtagefritt månadssparande i ETF:er. I dagsläget är följande ETF-leverantörer engagerade iShares (BlackRock)db X-trackers (Deutsche Bank) och Xact (Handelsbanken). iShares har initialt 11 ETF:er med, db X-trackers har 20 stycken och XACT har 4 stycken. Totalt 35 ETF:er med andra ord. Nedan har jag sammanställt dessa instrument. Jag har tagit med följande information: Namn, ticker, typ/inriktning, förvaltat kapital/AuM, avgift, spread (skillnad mellan köp- och säljkurs) och utveckling i år i svenska kronor. Vi kommer arbeta vidare med detta utbud och eventuellt komma med nya produkter kopplat till detta. ETF:er som går att köpa courtagefritt.

ETF:er som är noterade i Sverige har -SE efter tickerkoden, Norge – NO och instrument med -DE eller -XEX är noterade i Tyskland.

Bäst i år har det gått för db X-trackers FTSE Vietnam UCITS ETF med en uppgång om cirka 21 procent. Tvåa respektive trea i år är db X-trackers MSCI Indonesia Index UCITS ETF respektive iShares S&P 500 Shares.

Utbud

[table id=600 /]

 

Källa: Factset, 27 mars 2013, all avkastning i SEK och inklusive utdelningar, 0 innebär att information saknas. Spread i procent avser aktuell spread den 27 mars. AuM i miljoner kronor.

Tidigare blogginlägg

nordnet-lanserar-courtagefritt-manadssparande

 

Kommentarer »

  • » Blogg arkiv Stephan Agerman förklarar ETFer skrev:

    […] har dessutom lanserat en tjänst som innebär att man kan månadsspara courtagefritt i 35 ETF:er. När du köper en fond försvinner inte kurtaget och spreaden för förvaltarens […]