ETFSverige
Hem » ETF:er, Featured, Headline

CNBC lanserar ETF-modellportföljer

11 april 2013 Inga kommentarer

1189103_advanced_pie_1 CNBC lanserar ETF-modellportföljerCNBC lanserar ETF-modellportföljer

CNBC har lanserat tre stycken väldiversifierade ETF-modellportföljer med hjälp av en ETF-expertpanel bestående av bland annat representanter från IndexUniverse och ETF Trends. De tre modellportföljerna är så kallade generationsfonder och heter: CNBC Target 30-Year-Old, CNBC 50-Year-Old och CNBC 70-Year-Old. Modellportföljerna är skräddarsydda utifrån amerikanska förhållanden men svenska investerare kan ändå använda dessa som inspiration kring hur man bygger en långsiktig portfölj. CNBC lanserar ETF-modellportföljer

I portföljerna finns ETF:er från flera olika leverantörer bland annat Vanguard, Charles Schwab, Market Vectors, iShares och WisdomTree. Jag har bifogat länkarna till de kompletta portföljerna nedan.

Länkar

http://www.cnbc.com/id/100619477

30-Year-Old

http://www.cnbc.com/id/100624592

50-Year-Old

http://www.cnbc.com/id/100624632

70-Year-Old

http://www.cnbc.com/id/100624645

http://www.intressant/intressant

Bred riskspridning och låga avgifter

Börshandlade fonder – Exchange Traded Funds (ETF) är en populär och växande sparform som passar dig som vill ha en bra riskspridning till en låg kostnad.

Fördelar med att spara i ETF:er

  • Låga förvaltningsavgifter
  • Möjlighet att enkelt skapa en portfölj med bra riskspridning
  • Handla ETF:er i realtid precis som en aktie
  • Möjligheter att skapa avancerade portföljstrategier

Vad är ETF fonder?
ETF fonder (Exchange Traded Funds) är en indexfond som handlas på olika börser runt omkring i världen och är tex vanligt inom råvarumarknaden som inom guldbranschen. ETF fonder är noterade på en börs vilket innebär att man kan köpa eller sälja börsen i realtid.

Passiva investeringsprodukter som ETF:er eller börshandlande fonder syftar till att på olika typer av index som S&P 500. Fördelen är att det är billigare alternativ än traditionella fonder. ETF-fonder är en sektor som växer snabbt och företag som Blackrock satsar hårt på den här marknaden genom sitt varumärke iShares.

I september 2014 var det utflöden på ETF-marknaden enligt rapporter från både Lyxor Asset Management och BlackRocks iShares speciellt inom Europeiska aktier. Innan denna punkten har det varit 13-14 månaders starka inflöden.

Kommentarer är avstängda.