ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Headline

XACT månadsbrev maj – ETF

7 juni 2012 Inga kommentarer

XACT månadsbrev maj - ETFXACT månadsbrev maj – ETF

XACT månadsbrev maj – ETF. ETF-andelen av total börshandel ökade i både Sverige och i Norge. Omsättningen på den nordiska ETF-marknaden steg från 21 633 MSEK i april till 25 281 MSEK i maj. En ny aktör klev in på den svenska ETF-marknaden under maj månad. Den svenska storbanken Swedbank Robur lanserade initialt tre ETF:er på Stockholmsbörsen. I dagsläget är det bara Nordea av de fyra storbankerna som inte lanserat egna ETF:er.

 

Läs hela XACT månadsbrev maj – ETF med  statistik, se bifogad länk.

Xact lanserade den första ETF:en i Norden redan år 2000 då XACT OMXS30 noterades på NASDAQ OMX Stockholm. Xact blev dessutom först i världen med att ge ut börshandlade fonder med hävstång, då XACT Bull och XACT Bear lanserades 2005. Xact är idag den största utgivaren av ETF:er i Norden och globalt i termer av nordisk exponering.

Xacts Sverige-registrerade ETF:er förvaltas av Handelsbanken Fonder AB. Dessa är XACT OMXS30, XACT OMXSB Utdelande, XACT Norden 30 samt Xacts ETF:er med hävstång som är noterade på NASDAQ OMX Stockholm.

De ETF:er som är registrerade i Norge förvaltas av Handelsbanken Kapitalforvaltning AS. Dessa är XACT OBX, XACT Derivat Bull och XACT Derivat Bear, vilka är noterade på Oslo Børs.

Kommentarer är avstängda.