ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Investmentbankerna sänker utsikterna för oljan

3 februari 2015 Inga kommentarer

Oljepriset ETF Investmentbankerna sänker utsikterna för oljanInvestmentbankerna sänker utsikterna för oljan

Investmentbankerna sänker utsikterna för oljan på grund av utbudsöverskottet. De investerare som hoppas på en snabb återhämtning av oljepriset kan tvingas vänta förgäves, de kan istället tvingas vänja sig vid tanken på att ett pressat oljepris som dessutom kan komma att falla ytterligare i den närmaste framtiden.

I veckan som gick föll United States Oil Fund (NYSEArca: USO), en börshandlad fond som replikerar utvecklingen av West Texas Intermediate olja till ny all-time-low, och United States Brent Oil Fund (NYSEArca: BNO), en börshandlad fond som replikerar utvecklingen av Brentoljan, följde i samma spår. Under 2015 har olja varit en av de råvaror som utvecklats sämst vilket syns på kursutvecklingen för dessa två ETFer. USO har fallit med 15,5 procent och BNO med 16,8 procent.

För de som har en stark övertygelse om att energisektorn kommer att vara fortsatt svag framöver kan det vara värt att titta närmare på en inverterad ETF, en börshandlad fond som utvecklas i motsatt riktning till den underliggande tillgången. United States Short Oil (NYSEArca: DNO), ger sina ägare en avkastning som är den motsatta till förändringen på priset på West Texas Intermediate råoljeterminer medan ProShares UltraShort Bloomberg Crude Oil (NYSEArca: SCO) har som mål att ge sina ägare den dubbla, motsatta förändringen. , VelocityShares 3x Inverse Crude (NYSEArca: DWTI) ger en inverterad hävstång på 3x. PowerShares DB Crude Oil Short ETN (NYSEArca: SZO) ger sina ägare den dubbla inverterade avkastningen och PowerShares DB Crude Oil Double Short ETN (NYSEArca: DTO), har modell som gör att dess ägare får en dubbel inverterad avkastning av förändringen i priset på råoljeterminerna.

Under januari 2015 steg DNO med 16,1 procent, SCO ökade med 30,7 procent, DWTI hoppade 46,8 procent, SZO avancerade 11,5 procent och DTO ökade med 31,3 procent.

Investmentbankerna sänker sina prognoser för oljepriset

De amerikanska investmentbankerna Barclays och Goldman Sachs har båda reviderat ned sina utsikter för oljemarknaden 2015. Barclays har sänkt sin prognos för Brenten till 44 USD per fat från den tidigare prognosen om 72 USD per fat. Goldman Sachs bedömer att WTI kommer att handlas kring 40 USD per fat under större delen av det första halvåret 2015, men bedömer att denna olja kan komma att återhämta sig under det andra halvåret och stiga till 65 USD per fat. För Brent bedömer Goldman Sachs att priset kan komma att återhämta sig till 70 USD per fat under det andra halvåret 2015. Barclays kommenterade i förra veckan att banken tror att det är sannolikt att priset på råolja kommer att handlas i den övre delen av spannet 30 till 40 USD innan nedgången är över för denna gång.

Analytikerna pekar på försämrade ekonomiska fundamenta, på att OPEC vägrar att minska sin produktion, att länderna utanför OPEC levererar en allt större produktion till världsmarknaden och en minskad global efterfrågan. Under veckan doppade priset på råolja ytterligare när IEA, U.S. Energy Information Administration, meddelade att oljelagren ökade med 8,9 miljoner fat den vecka som slutade den 23 januari.

Light Sweet Crude Oil

Kommentarer är avstängda.