ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Tre fonder för den som vill investera på Mexikos aktiemarknad

30 juli 2016 Inga kommentarer

Tre fonder för den som vill investera på Mexikos aktiemarknadTre fonder för den som vill investera på Mexikos aktiemarknad

Många investerare missar att se de ekonomiska möjligheter som ligger i Mexiko och den mexikanska aktiemarknaden. Spännvidden av möjligheter växer när den mexikanska ekonomin ändras till följd av en rad reformer på en rad områden. Vi har listat tre fonder för den som vill investera på Mexikos aktiemarknad

Energisektorn som tidigare drivits av statliga monopol är nu öppen för privat deltagande över hela den sektorn. Privatägda företag har nu möjlighet att hitta, utveckla och producera både naturgas och olja. Den finansiella sektorn också har upplevt en reformation, och små företag har dragit nytta av en ökad tillgång till kreditmarknaden.

På samma sätt har också telekommunikationssektorn sett en rad positiva förändringar. I Mexiko dominerades denna industri tidigare av ett fåtal större företag som tillsammans hade en marknadsandel på nästan 80 procent av marknaden. Ett antal regeringsstödda reformer har lett till att oligopolet har upphört och lett till att deras marknadsandel har minskat. Det har också och resulterat i nya innovativa företag som förekommer på marknaden. Ökad konkurrens har kraftigt bidragit till att sänka kostnaderna för kommunikation och öka konsumenternas disponibla inkomst.

Mer än någon annan framväxande marknad, bygger Mexiko och drar nytta av återuppbyggnadsarbetet och reformer i USA. Nästan 80 procent av landets export skickas till USA.

Bland de mest populära och bäst presterande börshandlade fonder (ETFer) som ger investerare exponering mot den mexikanska ekonomin är iShares MSCI Mexico Capped ETF, Deutsche Bank db x-trackers MSCI Mexico Hedged Equity ETF och SPDR MSCI Mexico Quality Mix ETF. I artikeln skriver vi om tre fonder för den som vill investera på Mexikos aktiemarknad men det finns betydligt fler än de ETFer som vi skriver om här.

iShares MSCI Mexico Capped ETF (NYSEArca: EWW)

iShares MSCI Mexico Capped ETF (NYSEArca: EWW) är den största av de landsspecifika börshandlade fonder som ger investerare access till den mexikanska aktiemarknaden. EWW har cirka 1 500 miljarder USD under förvaltning. Denna ETF har en riskprofil som anses vara måttlig till hög, och har en projicerad medelavkastningsnivå.

Denna fond strävar efter att ge placerarna ett resultat som nära matchar kursen och utvecklingen av MSCI Mexico IMI 25/50 Index. Detta index är konstruerat som ett mått för utvecklingen på Mexikos aktiemarknad. Den använder en urvalsmetod vilket begränsar vikten på de enskilda komponenterna till 25 procent av indexet totala vikt.

EWW förvaltas av BlackRock och har en förvaltningskostnad på 0,48 procent och en direktavkastning om 1,62 procent. Bland de största innehaven i denna börshandlade fond finns America Movil L (AMX), ett av de största trådlösa kommunikationsföretagen tillsammans med mediebolaget Grupo Televisa (TV) och dryckesföretaget Fomento Economico Mexicano (FMX).

Deutsche X-Trackers MSCI Mexico Hedged Equity ETF (NYSEArca: DBMX)

Deutsche Bank db X-Trackers MSCI Mexico Hedged Equity ETF ger investerarna ett resultat som motsvarar utvecklingen för MSCI Mexico IMI 25/50 US Dollar Hedged Index, ett index som omfattar large cap, mid cap och small cap aktier på Mexikos aktiemarknad. Indexet syftar också till att minimera exponeringen för variationer i värde som uppstår mellan den mexikanska peson och US dollarn.

Denna börshandlade fond som utfärdas av Deutsche Bank AG, har en förvaltningskostnad på 0,5 procent. Fonden anses vara en låg risk ETF och har en projicerad medelavkastningsnivå. Bland de största innehaven i denna börshandlade fond finns många av de aktier som finns i EWW men också Walmart de Mexico (WMMVY) och Cemex (CX), som är en av de största cementföretagen i landet.

SPDR MSCI Mexico Quality Mix ETF (NYSEArca: QMEX)

SPDR MSCI Mexico Quality Mix ETF försöker förse investerare med ett investeringsresultat som i allmänhet motsvarar avkastningen för MSCI Mexico Quality Mix A-Series Index. Detta index fungerar som en värdemätare för de aktier som noteras på den mexikanska börsen, utvalda efter parametrar som kvalitet, värde och låg volatilitet.

Denna fond har en förvaltningskostnad på 0,4 procent och en direktavkastning på 1,03%. Fonden utfärdas av State Street Global Advisors, och dess topp innehav återfinns många av de företag som finns i de tidigare två börshandlade fonderna, tillsammans med Grupo Financiero Banorte (GOOBY) och Arca Continental SAB (AC).

Kommentarer är avstängda.