ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Sydkoreas utsikter omprövas efter FED-besked

22 september 2015 Inga kommentarer

Sydkoreas utsikter omprövas efter FED-beskedSydkoreas utsikter omprövas efter FED-besked

Sydkoreas utsikter omprövas efter FED-besked IShares MSCI Sydkorea Capped ETF (NYSEArca: EWY), den största amerikanska börsnoterade fonden som replikerar utvecklingen av aktiemarknaden i Sydkorea, är vanligtvis en av de mest foglig tillväxtmarknadsfonderna, men denna ETF har nyligen fallit sedan Kina devalverat yuanen och oro för Federal Reserves räntepolitik. Nu kommer Sydkoreas utsikter omprövas efter FED-besked.

FED låter styrräntan vara oförändrad

Det senaste beskedet om att FED låter styrräntan vara oförändrad kan komma att fungera som en katalysator som gör att investerarna omvärderas både Sydkorea och EWY, en börshandlad fond som sett utflöden på mer än 166 MUS under september 2015. Vi ser redan nu hur utländska investerare försiktigt doppar tårna i den sydkoreanska aktiemarknaden.

Under veckan har utländska investerare nettoköpt asiatiska aktier för 789 USD, Kina och Malaysia oräknade. Detta är det största inflödet till dessa tillväxtekonomier sedan april enligt uppgifter från Credit Suisse. Av detta belopp investerades 184 MUS i Sydkorea, som även efter denna kapitalinjektion har ett nettoutflöde under månaden.

Sydkorea och Taiwan är de länder som är mest utsatta för yuanens svaghet

Mirae Asset Management hävdar att Sydkorea och Taiwan är de länder som är mest utsatta för yuanens svaghet då Kina står för 39% av Sydkoreas och 29% av Taiwans export.

Högre utdelningar och aktiesplittar har uppmuntrande vissa investerare. Koreanska företag står inför ökat tryck från regeringen att höja utdelningen, som är bland de lägsta av alla stora ekonomierna i Asien. Då Samsungs aktiekurs har rasat är utdelningar kortsiktigt kanske inte tillräckligt för att skapa ett stort intresse för sydkoreanska aktier på kort sikt.

Det som däremot lett till ett ökat intresse för Sydkorea är låga energipriser och låga kapitalkostnader, något som bäddar för en framtida vinsttillväxt. Sydkorea är en nettoenergiimportör, vilket innebär att det är en av de framväxande marknader som bör gynnas av låga energipriser.

Investerare satsar på att Bank of Koreas ansträngningar att försvaga landets valuta, wonen, kommer att leda till uppvärderingar för de sydkoreanska aktierna. Det skulle i sådant fall också gynna de valutasäkrade börshandlade fonderna som Deutsche dX-trackers MSCI South Korea Hedged Equity ETF (NYSEArca: DBKO) och WisdomTree Korea Hedged Equity Fund (NasdaqGM: DXKW).

iShares MSCI South Korea Capped ETF

Kommentarer är avstängda.