ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Saxo Bank lanserar digital plattform tillsammans med iShares

27 januari 2016 Inga kommentarer

Saxo Bank lanserar digital plattform tillsammans med iSharesSaxo Bank lanserar digital plattform tillsammans med iShares

Saxo Bank lanserar digital plattform tillsammans med iShares. Den nya plattformen kommer att föreslå portföljer för Saxo Banks kunder så att de kan investera i iShares börshandlade fonder. Tjänsten SaxoSelect är att lanseras på utvalda europeiska marknader. Lanseringen börjar med Danmark, Finland, Italien, Norge, Nederländerna och Sverige under Q1 2016.

SaxoSelect består av tre portföljer med olika risknivåer (defensiv, neutral, aggressiv). Dessa portföljer förvaltas av Saxo Bank, med hjälp av analysdata som utvecklats av Blackrock, och kommer att investera i iShares ETFer. Portföljerna finns i utvalda valutor, initialt euro och brittiska pund, med en allomfattande serviceavgift på 0,9 procent per år.

Saxo Bank säger att detta initiativ stödjs av bankens uppfattning att tekniken i grunden kommer att förändra kapitalförvaltningsindustrin. En ökad tillgång till teknik, efterfrågan på öppenhet och fokus på prestanda kommer att förändra hur individer hantera sina besparingar. Genom att kombinera Saxo Banks ledande position inom handelsteknologi med Blackrocks investeringsverktyg tror banken att den forma framtiden för hur människor investerar.

Blackrock ser en efterfrågan på integrerade ETF-baserade portföljer som göratt investerare till en låg kostnad kan investera på ett transparent och flexibelt sätt. Eftersom tillväxten på den europeiska ETF-marknaden inte visar några tecken på att avta är det Blackrocks uppfattning att det är viktigt att dessa verktyg levereras till investerarna på ett sätt som kompletterar deras digitala vanor.

Kommentarer är avstängda.