ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Räkna inte ut bankerna

23 februari 2016 Inga kommentarer

Bankaktier Räkna inte ut bankernaRäkna inte ut bankerna

Bankerna världen över har haft en dålig kursutveckling, och många av dessa finansiella institut har sett sina aktiekurser hamras ned hårt, men det finns hopp och det är kanske för tidigt att ge upp hoppet. Räkna inte ut bankerna ännu tror att både aktiekurserna och kurserna hos de börshandlade fonder som replikerar kursutvecklingen för bankerna har varit bland de sämsta detta år.

På den amerikanska aktiemarknaden är den finansiella sektorn den sektor i S&P 500 som har utvecklats sämst under 2016. SPDR Financial Select Sector (NYSEArca: XLF) har backat mer än sjutton procent under året, men det finns de analytiker som ser möjligheter efter det att aktiekurserna har fallit så pass kraftigt. Philippe Bodereau, portföljförvaltare på Pacific Investment Management Co säger att bankerna är översålda, och att han ser en del låga värderingar som en följd av utförsäljningarna. Han avslutar med att säga att han anser att det är ett underbart köptillfälle.

JP Morgans VD ökar sitt eget innehav

Jamie Dimon, CEO på JPMorgan & Chase (NYSE: JPM) är tydligen av samma åsikt, han köpte nyligen aktier för 26,6 MUSD i det egna bolaget.

Den som Jamie Dimon tror på den amerikanska banksektorn har en rad olika börshandlade fonder att välja på, till exempel

PowerShares KBW Bank Portfolio (NYSEArca: KBWB)
SPDR S&P Bank ETF (NYSEArca: KBE)
SPDR S&P Regional Banking ETF (NYSEArca: KRE)
iShares U.S. Regional Banks ETF (NYSEArca: IAT)

JPM har en kapitalvikt på 8,5 procent i PowerShares KBW Bank Portfolio (NYSEArca: KBWB) och 2,6 procent i SPDR S&P Bank ETF (NYSEArca: KBE).

Många analytiker ser också möjligheter till stigande kurser för de europeiska bankerna. Krishna Memani, chief investment officer på Oppenheimer Funds säger att värdena på de europeiska bankerna har stigit kraftigt. Deras lönsamhet är lägre, men inte tillräckligt för att avstå att köpa dem i åratal. Med en placeringshorisont på tre till fem år finns det goda köptillfällen på den europeiska bankmarknaden säger hon.

iShares MSCI Europe Financials ETF (NYSEArca: EUFN) har rasat med mer än 20 procent sedan starten 2016. EUFN har allokerat 1,5 procent av sitt kapital till Deutsche Bank och 0,5 procent till Commerzbank. Räkna inte ut bankerna, Deutsche Bank meddelade nyligen att banken återköper egna obligationer för mer än fem miljarder dollar så det finns helt klart pengar i bankernas kassavalv.

SPDR Financial Select Sector ETF (NYSEArca: XLF)

XLF syftar till att ge ett investeringsresultat som, före kostnader, motsvarar kursen och utvecklingen av börsnoterade aktier för de företag som ingår i Financial Select Sector Index. I sin strävan att följa utvecklingen för indexet, använder fonden en replikeringsstrategi. Den investerar i allmänhet i huvudsak alla, men åtminstone 95 procent, av de totala tillgångarna i värdepapper som ingår i indexet. Indexet omfattar företag från följande branscher: diversifierade finansiella tjänster; försäkring; affärsbanker; kapitalmarknader; REITs; konsumentkrediter; thrifts och hypotekslån; och fastighetsförvaltning och utveckling. Detta är en av SPDRs så kallade ”sektor-ETFer

Kommentarer är avstängda.