ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

PowerShares lanserar återköps-ETFer i Europa

17 november 2014 Inga kommentarer

BUYB Powershares europeisk Bitcoin ETF PowerShares lanserar återköps-ETFer i EuropaPowerShares lanserar återköps-ETFer i Europa

PowerShares lanserar återköps-ETFer i Europa. Vi har tidigare skrivit en del om den mycket framgångsrika börshandlade fond, PowerShares Buyback Achievers Portfolio (NYSEArca: PKW), som Invescos fondbolag PowerShares har lanserat i USA. Faktum är att denna ETF gick så bra att PowerShares har lanserat en internationell motsvarighet till PKW, PowerShares Intl BuyBack Achiev ETF (IPKW) som enbart investerar i företag utanför USAs gränser som återköper sina egna aktier. Nu tar emellertid PowerShares nästa steg, fondförvaltaren lanserar nu PowerShares Global Buyback Achievers UCITS ETF i Europa, där denna börshandlade fond kommer att handlas på London Stock Exchange, LSE, under kortnamnet BUYB. PowerShares lanserar återköps-ETFer i Europa

PowerShares Global Buyback Achievers UCITS ETF spårar Nasdaq Global Buyback Achievers Index. BUYB är den första produkten som bygger på det framgångsrika Nasdaq Global Buyback Achievers Index i Storbritannien och Europa.

Nasdaq Global Buyback Achievers Index består av värdepapper från Nasdaq US Buyback Achievers Index och Nasdaq International Buyback Achievers Index. Nasdaq US Buyback Achievers Index består av företag som har en nettominskning av utestående aktier på fem procent eller mer under de senaste tolv månaderna och Nasdaq International Buyback Achievers Index består av företag som har en nettominskning av utestående aktier på fem procent eller mer under sitt senaste räkenskapsår.

Nasdaq International Buyback Achievers Index fungerar som ett riktmärke för Powershares International Buyback Achievers Portfolio (NYSEArca: IPKW), som debuterade i februari och nu har 17,5 MUSD i förvaltat kapital.

BUYB erbjuder placerarna ett innovativ men ändå enkel faktorbaserat sätt att investera i globala aktier. Genom det underliggande indexet, ger PowerShares Global Buyback Achievers UCITS ETF placerarna tillgång till en ”smart beta” inställning till att investera i företag som returnerar värden till placerarna genom att köpa tillbaka aktier. I USA är det vanligare att företag köper tillbaka sina egna aktier, och det är ofta ett alternativ till utdelningar, framförallt beroende på de amerikanska skattereglerna. PowerShares nya ETF erbjuder placerarna en ny inriktning till en låg kostnad som samtidigt är transparant.

PKW är upp 8,6 procent i år, medan IPKW har handlas något lägre sedan denna börshandlade fond kom ut på marknaden. Endast fem Powershares ETF: er har ackumulerat större inflöden under det senaste året än PKW.

Kommentarer är avstängda.