ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Headline

Mexikansk urspårning på grund av ekonomisk svaghet

11 juni 2014 3 Comments

Mexico Mexikansk urspårning på grund av ekonomisk svaghetMexikansk urspårning på grund av ekonomisk svaghet

Rallyt i mexikanska aktier och börshandlade fonder kan avta då landets regering sänker sina prognoser för 2014 på grund av dålig exportefterfrågan och ett fall i konsumenternas förtroende efter en skattehöjning. IShares MSCI Mexico Capped ETF (NYSEArca: EWW), som stigit cirka åtta procent under de tre senaste månaderna backade efter detta uttalande. Det finns risk för en mexikansk urspårning på grund av ekonomisk svaghet i landets ekonomiska tillväxt.

Finansdepartementet reviderade ned Mexikos tillväxtprognos till 2,7 % från 3,9 % efter det att BNP siffrorna visade en tillväxt om 1,8 % för första kvartalet, jämfört med median uppskattningar av 2,1%. Fernando Aportela, vice finansminister i Mexico sade att tillväxten var otillräcklig, och betydligt lägre än vad Mexiko kan presetera, men att han ser fram mot de kommande kvartalen och hoppas kunna visa att landet går in i en snabbare tillväxtcykel.

Den mexikanska centralbanken har sänkt sin tillväxtprognos för 2014 till 2,3 % -3,3 % i år jämfört med tidigare 3 % -4 % efter konsumenternas förtroende sjönk till den lägsta nivån på nästan fyra år efter det att nya skatter trädde i kraft. Under 2013 växte den mexikanska ekonomin med 1,1 procent, den långsammaste tillväxten sedan recessionen 2009. Landets regering har ökat utgifterna med 13 procent under det första kvartalet och centralbanken har hållit räntan oförändrad på rekordlåga 3,5 procent för att kick-starta ekonomin.

Samtidigt har den mexikanska peso stadigt stärkts till ett fem månaders högsta mot den amerikanska dollarn. Peson handlas i dag runt 12,87 per dollar.

Vi noterar att Deutsche Asset and Wealth Management har lanserat en ny produkt, med exponering mot Mexiko. Med hjälp av denna kan investerare skydda sig mot valutarisken. Den nya ETFen heter db X-trackers MSCI Mexico Hedged Equity Fund (NYSEArca DBMX). Observera att en starkare peso kommer att gynna en icke valutasäkrad ETF, vilket gör att EWW är ett bättre alternativ för den som tror att peson kommer att fortsätta uppåt. DBMX har ökat 4,8 % under de senaste tre månaderna och kommer att vara ett bättre alternativ om peson börjar depreciera mot dollarn.

iShares MSCI Mexico Capped ETF

Mexikansk urspårning på grund av ekonomisk svaghet

PoweredbyInfront_128

3 Kommentarer »

  • » Blogg arkiv Mexiko vinnare i slaget om Latinamerika skrev:

    […] med sin ekonomi. Vare sig regeringen eller landets centralbank har emellertid stått overksamma. Mexiko, Latinamerikas näst största ekonomi, kämpar vilket fick landets centralbank att sänka sin… att kick-starta […]

  • » Blogg arkiv ETFer för fotbolls-VM skrev:

    […] EWW och db x-trackers db X-trackers MSCI Mexico Hedged Equity Fund (NYSEArca: DBMX) var på den mottagande änden av några goda nyheter fredagen efter Banco de Mexico, landets centralbank, överraskade marknaden genom att sänka räntan med 50 punkter till rekordlåga tre procent. […]

  • ETFSverige » Blogg arkiv Korruption och fallande oljepriser pressar den mexikanska börsen skrev:

    […] Den mexikanska ekonomin förväntas öka, om än i en nedreviderad takt, under 2015. Den senaste prognosen visar på en BNP-ökning om 3,08 procent, att jämföra med en prognos om 3,29 procent för en månad sedan och 3,85 procent i augusti 2014. Den reviderade prognosen är ett direkt svar på ett femtioprocentigt fall i oljepriserna. Finansminister Luis Videgaray varnade för att låga oljepriser kan tvinga regeringen att införa en åtstramande finanspolitik. I januari kommunicerade de mexikanska myndigheterna nedskärningar i de offentliga utgifterna. Vidare har bortrövandet av de 43 lärarstudenterna i Ayotzinapa och hemmainköpsskandaler också tyngt investerarnas förtroende. […]