ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Latinamerikanska ETFer i förhållande till EEM

3 januari 2015 Inga kommentarer

Latinamerika ETF Latinamerikanska ETFer i förhållande till EEMLatinamerikanska ETFer i förhållande till EEM

Latinamerikanska ETFer i förhållande till EEM I vad som bara är en vedergällning för ett tema som har legat en tid, så ser Latinamerikas börshandlade fonder billiga jämfört med bredare benchmarktillväxtmarknads ETFer. Latinamerikanska ETFer i förhållande till EEM. Under 2014 backade iShares Latin American 40 ETF (NYSEArca: ILF) med 1,5 procent, att jämföra med 3,9 procent för iShares MSCI Emerging Markets ETF (NYSEArca: EEM). Vanguard FTSE Emerging Markets ETF (NYSEArca: VWO), den största börshandlade fonden med fokus på emerging markets redovisade en mindre men positiv avkastning för 2014.

ILF i förhållande till EEM

Genom att mäta utvecklingen för ILF i förhållande till EEM, den näst största av de börshandlade fonder som fokuserar på att replikera utvecklingen av så kallade emerging markets får vi en kvot som kan vara av intresse för de investerare som vill bottenfiska på den latinamerikanska aktiemarknaden.

Eagle Bay Capital visar i grafen nedan att relationen mellan ILF och EEM nått nivåer som inte setts sedan 2005 och det är inte bra för de latinamerikanska ETFerna. Poängen med denna jämförelse är att få ett perspektiv på vart kapitalet flödar.

Förändringar i penningflödet

Det tar tid för ett kryssningsfartyg att vända; det är en process. Samma sak med miljarder, eller ibland biljoner dollar. Att se dessa förändringar i penningflödet och enorma strukturella återföringar som dessa är bevis på att förändring i penningflödet. Dessa trender kommer sannolikt att fortsätta och vi ser ingen anledning att tro att tillväxtmarknader är där vi vill vara, särskilt på en relativ basis.

ILF har drabbats av de fallande oljepriserna. Denna ETF, med cirka 830 MUSD under förvaltning allokerar 82,5 procent av sitt kapital till Brasilien och Mexiko, Latinamerikas två största ekonomier men också de två största oljeproducenterna i denna region. Ungefär hälften av de statliga intäkterna i Mexiko kommer från oljan. Denna ETF har inga innehav i venezolanska aktier, men har cirka 2,4 procent av sitt kapital i Colombia, Sydamerikas tredje största oljeproducent efter Brasilien och OPEC medlemmen Venezuela.

Ett annat sätt att bedöma ILF är att utvärdera de landspecifika börshandlade fonder som representerar denna ETFs geografiska vikter. Denna grupp består av iShares MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: EWZ), iShares MSCI Mexico Capped ETF (NYSEArca: EWW), iShares MSCI Chile Capped ETF (NYSEArca: ECH), iShares MSCI All Peru Capped ETF (NYSEArca: EPU) och Global X FTSE Colombia 20 ETF (NYSEArca: GXG). Av denna grupp har tre exponering mot oljeproducerande nationer, nämligen Brasilien, Mexiko och Colombia.

ILF/EEM Ratio

ILF EEM

Källa: Eagle Bay Capital

iShares MSCI Mexico Capped ETF

Kommentarer är avstängda.