ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Kinas ekonomi rasar när detta index faller till bottennivå

15 januari 2016 Inga kommentarer

Kinas ekonomi rasar när detta index faller till bottennivåKinas ekonomi rasar när detta index faller till bottennivå

Under veckan fick vi se ytterligare ett fall i det index som heter Baltic Dry Index när det tappade 3,2 procent och föll till 402, en ny rekordlåg nivå. Kinas ekonomi rasar när detta index faller till bottennivå. Raset skapar rubriker och för sjöfartsindustrin, och därmed också varvssektorn är detta en katastrof.

Antalet order vid de kinesiska varven föll med 59 procent under de första elva månaderna 2015, och Bloomberg rapporterar att bulkfartyg stod för 41,6 procent av de kinesiska varvens orderstock på 26,6 miljarder dollar i december varför det antagligen kommer bli ännu värre framöver. En analytiker sammanfattade det hela med att de kinesiska varven inte kommer att kunna återupplivas ens om de får konstgjord andning.

Kina är i dag världens näst största varvsnation. Inte mindre än 140 varv har gått i konkurs i Kina sedan 2010, och fler väntas göra samma sak under de kommande två åren eftersom det enligt Clarkson Plc, världens största skeppsmäklare, endast var 69 av dessa varv som tog in ordrar för att bygga nya fartyg under 2015. Detta kan jämföras med 126 varv under 2014 och 147 varv under 2013.

Det är en svagare yuan och en minskad kinesisk efterfrågan på råvaror som gör det svårare för de kinesiska varven att fylla sina orderböcker. Park Moo Hyun, en analytiker på Hana Daetoo Securities Co i Seoul säger dessutom att riskerna för att en order skall avbeställas vid de kinesiska varven ökar hela tiden. En svagare yuan kan betyda billigare fartygspriser för köparna, men det är inte tillräckligt för att attrahera nya beställningar.

Varv2De sydkoreanska varven har en betydligt mindre exponering mot bulkfartyg, endast 3,5 procent. Istället har de sydkoreanska varven beställningar mot fartyg som transporterar olja och naturgas.

Varven i Kina har sökt statligt stöd eftersom överskottsfartygskapaciten sänker fraktkostnaderna och lett till att kunderna säger upp sina avtal. Zhoushan Wuzhou Ship Repair & Building Co blev förra månaden blev det första statsägda varvet i Kina att gå i konkurs på ett decennium.

Bloggar etiketter: , , ,

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestDigg thisShare on TumblrShare on StumbleUponShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Kommentarer är avstängda.