ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

IPO ETF köper bank av Royal Bank of Scotland

2 oktober 2014 5 Comments

Citizens Financial Group IPO ETF köper bank av Royal Bank of ScotlandIPO ETF köper bank av Royal Bank of Scotland

IPO ETF köper bank av Royal Bank of Scotland, mer korrekt, så köper denna börshandlade fond aktier i Citizens Financial Group (NYSE: CFG), en Rhode Island baserad bank vars aktier började handlas publikt den 24 september i år.

Renaissance IPO ETF (NYSEArca: IPO) kommer att köpa aktier i Citizens med start från och med den 2 oktober 2014 i enlighet med det placeringsreglemente som IPO följer. IPO är en relativt liten ETF mätt efter amerikanska mått, denna börshandlade fond har endast 33,6 MUSD i AUM, men denna ETF har redan visat att den kan generera avkastning till sina ägare. IPO köper endast aktier i nyligen noterade företag som har varit listade i fem dagar, och endast företag som handlas på börserna i USA. First Trust planerar att lista en internationell motsvarighet till IPO av döma av de handlingar som First Trust skickat in till den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen, SEC.

Börsintroduktioner som passerar Renaissance Capitals formulerade screeningprocess viktas med investerbart börsvärde, maximerad till 10 procent av kapital och säljs bort efter två år.

Citizens Financial Group är en spinoff från RBS, Royal Bank of Scotland. Citizens aktier kostade i börsintroduktionen 21,50 USD styck, något under det estimerade intervallet på 23 till 25 USD styck. Sedan dess har aktierna stigit med nästan tio procent.

IPO, en börshandlad fond som ännu inte handlats ett helt år, avsätter cirka 15 procent av sitt kapital till den finansiella sektorn, något mindre än vad IPO avsätter till olja och gas. Störst vikt i IPO har emellertid tekniksektorn med en vikt på 26,5 procent.

IPO har sedan den började handlas i oktober 2013 stigit med cirka 14 procent. Denna ETF har snabbt kommit att uppskattas av investerarna, bland annat för att den kan köpa aktier i nyintroducerade företag ganska snabbt efter det att företagen har börsintroducerats. IPOs flexibilitet gör det möjligt att köpa aktierna efter bara fem handelsdagar.

Nya innehav i IPO är Mobileye (NYSE: MBLY), Israel-baserad utvecklare av kamerabaserade Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) och kinesiska online återförsäljare JD.com (NasdaqGS: JD). IPO kommer inom kort också sannolikt att köpa Alibaba (NYSE: BABA) och vara den ETF som har störst andel av sitt kapital placerad i denna aktie.

Renaissance IPO ETF

Renaissance IPO ETFPoweredbyInfront_128

5 Kommentarer »

 • » Blogg arkiv IPO ETF köper Samsung SDS skrev:

  […] Renaissance Capitals internationella motsvarighet till den tidigare lanserade börshandlade fonden Renaissance IPO ETF (NYSEArca: IPO)köper aktier i Samsung SDS, informationsteknologienheten från det sydkoreanska […]

 • » Blogg arkiv De största nyemissionerna skrev:

  […] Citizens Financial Synchrony Financial Ally Financial Paramount […]

 • ETFSverige » Blogg arkiv Nasdaq nära techbubblans ATH skrev:

  […] De största nya tech börsintroduktionerna, baserat på börsvärde är Alibaba (NYSE: BABA), Twitter (NYSE: TWTR) och Tableau Software (NYSE: DATA), samtliga aktier som ingår i Renaissance Capital’s IPO-inriktade börshandlade fond, den ETF som heter IPO. […]

 • ETFSverige » Blogg arkiv Därför skall Du satsa på avknoppningar skrev:

  […] Citizens Financial Group (NYSE: CFG), KLX Inc. (NasdaqGS: KLXI), ADT (NYSE: ADT), Lands End (NasdaqGS: LE), Post Holdings (NYSE: POST), Time (NYSE: TIME) och Alent är alla avknoppade bolag som ingår i denna börshandlade fonds innehav och kan komma att leverera en god avkastning till andelsägarna under resten av 2015. […]

 • ETFSverige » Blogg arkiv 75 procent av bolagen rapporterar bättre än väntat - ETFSverige.se skrev:

  […] Citizens Financial Group (NYSE: CFG) redovisade innan den amerikanska börsen öppnade ett rekordresultat för det första kvartalet 2017. Industrisektorn steg efter det att CSX Corp (NYSE: CSX) överträffade analytikernas prognoser. Vi ser en stabil intäktsökning viket bidrar till att aktiekurserna stigit. […]