ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Internationell IPO ETF köper nytt bolag

9 juni 2015 Inga kommentarer

Internationell IPO ETF köper nytt bolagInternationell IPO ETF köper nytt bolag

Internationell IPO ETF köper nytt bolag Renaissance International IPO ETF (NYSEArca: IPOS), den internationella motsvarigheten till Renaissance IPO ETF (NYSEArca: IPO), meddelar att denna börshandlade fond adderar ytterligare en aktie i sin portfölj.

IPOS har köpt aktier i Huatai Securities (6886.HK), ett medelstort kinesiskt mäklarhus som nyligen tog in 4,5 miljarder dollar i den nyemission som föregick bolagets listning på börsen i Hong Kong. Det kinesiska mäklarhuset har nu ett marknadsvärde på 22,4 miljarder dollar och uppfyller de hårt ställda krav som IPOS placeringsreglemente ställer på denna ETFs innehav. Det innebär att IPOS kan köpa aktier i Huatai Securities från och med att börsen har stängt den 5 juni 2015.

IPOS, en börshandlad fond som lanserades i oktober 2014, har i dag innehav i 93 olika företag, var och en med en andel mellan 0,05 och 5,3 procent av denna ETFs kapital. IPOS replikerar utvecklingen av Renaissance International IPO Index. IPOS köper aktier i bolag som nyligen genomfört nyemissioner, både på utvecklade marknader och emerging markets. Störst landvikt har Kina (14,7 procent) följt av Storbritannien (13,0 procent) och Tyskland (11,5 procent).

Placeringsreglementet tillåter att IPOS köper aktier i bolag som börsintroducerats, men först den femte handelsdagen. Omviktningar skall ske kvartalsvis. IPOS kan, precis som sin syster-ETF, äga aktierna upp till två år innan placeringsreglementet kräver att de skall säljas av.

Kommentarer är avstängda.