ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Handlare försöker hitta en botten för oljepriset

20 november 2014 Inga kommentarer

Fallande oljepris ETF Handlare försöker hitta en botten för oljeprisetHandlare försöker hitta en botten för oljepriset

Trots att oljepriset har befunnit sig i en nedåtgående trend de senaste fem åren så fortsätter de börshandlade fonder, ETFer, som replikerar utvecklingen av oljepriset att attrahera kapital från investerare som försöker fånga den fallande kniven, eller kanske det i detta fall heter det fallande oljefatet? Handlare försöker hitta en botten för oljepriset.

United States Oil Fund (NYSEArca: USO), som replikerar utvecklingen av West Texas Intermediate olja, WTI, handlas till den lägsta nivån sedan mars 2009, medan Brent Oil Fund (NYSEArca: BNO) backat med nästan trettio procent sedan årsskiftet och handlas på samma nivåer som i januari 2011.

United States Oil Fund

Trots att oljepriserna fortsatt att falla har investerarna ökat sina satsningar i oljerelaterade ETFer för att snitta ned sig eller för att de tror att de hittat botten för oljepriset, att oljan inte kan fortsätta falla ytterligare. Den börsvecka som slutade med den 14 november hade USO nettoinflöden på 209 MUSD medan BNO hade nettoinflöden på 1,5 MUSD. ETFer med hävstång som replikerar utvecklingen av oljepriset har sett inflöden de med, framförallt de ETFer som har en bearish inställning till oljepriset.

ProShares Ultra Bloomberg Crude Oil (NYSEArca: UCO), som ger investerarna en utveckling motsvarande 200 procent av den dagliga utvecklingen på priset på WTI-råolja hade nettoinflöden på 60 MUSD, medan VelocityShares 3x Long Crude ETN (NYSEArca: UWTI ), en ETP, eller ett certifikat, som ger motsvarande 300 procent av den dagliga utvecklingen på priset på WTI-råolja såg nettoinflöden på 10 MUSD. Year to date har UCO backat med 34 procent, medan UWTI backat med mer än 50 procent.

Siffrorna visar på att investerarna blivit mer positivt inställda till olja för första gången på tre veckor, med nettolånga positioner som ökat med nästan nio (9) procent. Det är tydligt att investerarna spekulerar i att OPEC kommer att agera för att motverka att oljepriserna fortsätter att falla ytterligare.

Oljepriset

Kommentarer är avstängda.