ETFSverige
Hem » Börsen, ETF:er, Featured, Headline

Handla ETFer utan courtage

12 april 2018 Inga kommentarer

Handla ETFer utan courtage Börshandlade fonderHandla ETFer utan courtage

Degiro införde från och med juni 2016 som första nätmäklare i Europa courtagefri handel i mer än 700 börshandlade fonder, så kallade ETFer. Det är emellertid inte alla som kan handla ETFer utan courtage. Degiro erbjuder denna möjlighet till alla sina svenska kunder som har mindre än en miljon kronor i samlat sparande. Det är däremot både svenska och globala ETFer som ingår i erbjudandet.

Enligt Degiro vill man med denna åtgärd hjälpa investerare att bygga upp en mer väldiversifierad portfölj för långtidssparande till låga kostnader. Enligt ett pressmeddelande säger nätmäklaren att de ofta ser kunder som inte diversifierar tillräckligt. Tanken med detta är att Degiro hoppas att deras kunder skall dra nytta av att handla börshandlade fonder oftare.

85 procent billigare än sina konkurrenter

Degiro hävdar att de är 85 procent billigare än sina konkurrenter. Vi har själva inte haft någon kontakt med detta företag, eller använt deras hemsida, men nämner detta på vår sida eftersom det rör handel med ETFer, det vill säga börshandlade fonder.

Genom detta initiativ hoppas Degiro inte bara att framhålla vikten av sparande för den yngre generationen. Det tillåter också en betydande andel småsparare att investera på Stockholmsbörsen courtagefritt för att ytterligare öka sitt sparande.

Kommentarer är avstängda.