ETFSverige
Hem » Börsen

Framtiden för kryptovalutor

30 september 2019 Inga kommentarer

En kryptovaluta är en digital valuta som skapats genom användning av avancerade krypteringstekniker som kallas kryptografi. Från början var de bara ett akademiskt koncept, tills dess att Bitcoin skapades år 2009. Bitcoin fångade intresset hos investerare och media i april 2013, när det nådde ett värde på $266 per Bitcoin. Då hade värdet stigit tio gånger under de senaste två månaderna. I dagsläget är en Bitcoin värd drygt $10 000. Kommer alternativa valutor som Bitcoin så småningom att ersätta konventionella valutor och bli lika vanliga som kronor och dollar? Eller kommer de att försvinna?

Vissa ekonomiska analytiker förutspår att en stor förändring av kryptovalutor kommer att komma när institutionella pengar kommer in på marknaden. Dessutom finns möjligheten att kryptovalutor noteras på Nasdaq, vilket skulle ge ytterligare trovärdighet till tekniken. Vissa säger att det kryptovalutor verkligen behöver är en ETF. Det skulle definitivt göra det lättare för människor att investera i Bitcoin.

Investera i kryptovaluta

Om du funderar på att investera i kryptovalutor kan det vara bäst att behandla din investering på samma sätt som du skulle behandla alla andra mycket spekulativa företag. En kryptovaluta har inget eget värde bortsett från vad en köpare är villig att betala för det vid en viss tidpunkt. Detta gör det mycket mottagligt för enorma prisändringar. Man kan likna handel med kryptovalutor med att spela på ett casino som https://se.igame.com/games. Det är i stort sett omöjligt att förutspå hur det kommer att gå, men det finns chanser till en rejäl vinst.

Även om antalet handlare som accepterar kryptovalutor har ökat stadigt, är de fortfarande i minoritet. För att kryptovalutor ska bli mer utbredda måste de först få acceptans bland konsumenterna. Trots att man inte längre behöver någon tekniskt skicklighet för att använda Bitcoin eller andra valutor, är det många som fortfarande tror att det är svårt att använda dem.

Att förstå Bitcoin

Bitcoin är en decentraliserad valuta som använder peer-to-peer-teknik. Alla funktioner, till exempel transaktioner och och verifiering, kan utföras kollektivt av nätverket. Det finns dessutom ett begränsat antal Bitcoin. Denna decentralisering gör Bitcoin fri från inflytande av regeringar, men det finns inte heller någon central myndighet som ser till att saker går smidigt eller som kan stödja värdet på Bitcoin.

Dessa egenskaper gör Bitcoin väsentligt annorlunda än vanliga valutor, som övervakas av olika länders centralbanker. Även om banken reglerar mängden valuta som utfärdas i enlighet med sina penningpolitiska mål, finns det teoretiskt ingen övre gräns för hur mycket valuta de får ge ut. Dessutom är insättningar i lokal valuta vanligtvis försäkrade. Värdet på en Bitcoin är helt beroende på vad investerare är villiga att betala för det vid en specifik tidpunkt.

Utsikterna för Bitcoin

Framtidsutsikterna för Bitcoin är föremål för mycket debatt. Många säger att den historiska volatiliteten i Bitcoin inte är någon anledning till panik. Bitcoins framgång och växande synlighet sedan lanseringen har lett till ett stort antal alternativa kryptovalutor, som till exempel Litecoin och Ripple.

Några av de begränsningar som kryptovalutor står för i dagsläget kan övervinnas i tid genom tekniska framsteg. Det som kommer att bli svårare att överträffa är den grundläggande paradoxen som följer med kryptovalutor. Ju mer populära de blir, desto mer reglering och undersökning kommer de att locka till sig. Det eroderar den grundläggande förutsättningen för deras existens.

Kommentarer är avstängda.