ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Fler börshandlade fonder att månadsspara i

20 december 2015 Inga kommentarer

ETF spara Nordnet Fler börshandlade fonder att månadsspara iFler börshandlade fonder att månadsspara i

Intresset för att spara regelbundet och långsiktigt i börshandlade fonder, så kallade ETF:er, ökar. Därför har Nordnet också utökat utbudet.

Listan över alla ETF:er du kan månadsspara i hittar du i funktionen för månadssparande på Nordnets hemsida. Du betalar inget courtage när du månadssparar i ETF:er. När du säljer dina ETF:er betalar du ordinarie courtage.

Månadsspara i börshandlade fonder

Börshandlade fonder passar dig som sparar långsiktigt. När du månadssparar betalar du inget courtage, förutom när du säljer ETF:erna. Du kan välja att skräddarsy en egen portfölj eller låta dig inspireras av Nordnets globala modellportfölj för ETF:er med fokus på låga avgifter. Du väljer det när du sätter upp ditt månadssparande.

Välj mellan 60 utvalda ETF:er, utan hävstång, som passar bra för månadssparande från tre av de ledande bolagen DB X-trackers (Deutsche Bank), iShares (BlackRock) och Xact (Handelsbanken).

Du betalar 0 kronor i courtage när du månadssparar, och en lägre förvaltningsavgift jämfört med vanliga fonder.

Hur mycket kan du avvara idag för en bättre framtid? 1 000, 1 500 eller 2 000 kronor i månaden?

Deutsche Asset & Wealth Management

Deutsche Asset db-x trackersdb X-trackers – en av Europas största leverantörer av fysiska* ETF:er
Deutsche Asset & Wealth Management (Deutsche AWM) är en av Europas största leverantörer av fysiskt replikerande ETF:er. Under 2014 har flertalet db X-trackers ETF:er konverterats till fysisk replikering och idag är utbudet mer än 50 ETF:er med ett totalt förvaltat kapital på över 12 miljarder euro (per den 29.08.14).

Deutsche AWM har 220 db X-trackers ETF:er registrerade i Sverige och 26 ETF:er noterade på Nasdaq Stockholm. Det gör oss sett till antalet ETF:er till den största ETF leverantören på Stockholmsbörsen.

db X-trackers Kärn (Core)-ETF:er

db X-trackers Kärn-ETF:er är fysiskt replikerande med låga förvaltningskostnader och är väl lämpade som en bas i en investeringsportfölj. De ger investerare möjligheten till en exponering mot de stora världsindexen som till exempel MSCI USA, MSCI WORLD, DAX och Euro Stoxx till konkurrenskraftiga avgifter (se tabell nedan). I portföljteorin skapas ”kärnan” i en väldiversifierad portfölj genom att köpa ETF:er till låga avgifter med en långsiktig investeringshorisont. Desto längre placeringshorisonten är desto viktigare är det att löpande förvaltningsavgifter är så låga som möjligt. Samtidigt är ETF:erna börshandlade och ger investerare med kortare placeringshorisont möjlighet att köpa och sälja instrumenten i realtid.

* Med fysisk replikering menas att fonden direkt äger värdepappren i det underliggande indexet jämfört med syntetisk replikering där avkastningen skapas med derivat.

iShares

iShares by BlackrockOm iShares

iShares har fått förtroendet att förvalta mer tillgångar än någon annan ETF-förvaltare. iShares lanserade sin första ETF i Europa i april år 2005, och idag förvaltar företaget över 47% av samtliga europeiska ETF-tillgångar. Med över 140 ETF:er registrerade i Sverige kan iShares erbjuda ett oöverträffat utbud av fonder till sina kunder, och företagets förvaltning har tillgång till expertisen hos 135 investeringsteam i 30 länder.

iShares Core Series

iShares Core Series består av nio av de mest populära fonderna för att bygga upp grunden i en portfölj. Samtliga fonder har låga avgifter så att du kan behålla mer av dina intäkter.
iShares Core Series ger:

Hög kvalitet

•    Tillgång till några av de mest populära investeringarna i europeiska och internationella aktier samt europeiska obligationer.
•    iShares fonder är skapade av BlackRock, världen största kapitalförvaltare*.

Låg kostnad

•    Samtliga fonder i iShares Core Series har en låg TER (Total Expense Ratio). Mäklar- eller transaktionsavgifter tillkommer.

Diversifiering

•    Varje fond ger omedelbar tillgång till en diversifierad korg med aktier eller obligationer med en enda transaktion.

Flexibilitet

•    Du kan välja precis så många fonder ur utbudet som du behöver.
•    Fonderna är enkla att både köpa och sälja så att du kan anpassa din portfölj i takt med att dina behov utvecklas.

Transparens

•    Du kan se exakt vilka aktier eller obligationer som din fond äger samt fondens utveckling, på BlackRocks webbsida varje dag så att du vet exakt vad du äger och hur ditt innehav utvecklas.

* BlackRock är världens mest betrodda kapitalförvaltare baserat på tillgångar under förvaltning. Källa: BlackRock, slutet av juni 2014.

Xact

XACTXact lanserade den första ETF:en i Norden redan år 2000 då XACT OMXS30 noterades på NASDAQ OMX Stockholm. Xact blev dessutom först i världen med att ge ut börshandlade fonder med hävstång, genom lanseringen av XACT Bull och XACT Bear år 2005. Xact är idag den största utgivaren av ETF:er i Norden och globalt i termer av nordisk exponering.

För många av oss svenskar ligger det nära till hands att ha en andel svenska bolag i vår portfölj. Med XACT OMXS30 köper du sekundsnabbt och till låg kostnad de 30 största och mest omsatta bolagen på Stockholmsbörsen i en enda transaktion. Med denna ETF får du en god riskspridning på den svenska aktiemarknaden.

Med XACT Norden 30, som följer de största bolagen i Norden, kan du skapa ytterligare diversifiering. Med denna ETF får du till exempel en större exponering mot nordiska läkemedelsbolag och energisektorn jämfört med XACT OMXS30.

Xact ger dig möjlighet att enkelt och kostnadseffektivt investera i Norden. Att de underliggande aktierna som ETF:en följer handlas under samma handelstider som våra ETF:er gör att du kan känna dig säker på att dina ETF:er från Xact handlas med bästa möjliga likviditet och effektivitet.

Kommentarer är avstängda.