ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Fastställd utdelning i XACT OMXSB Utd

3 juni 2015 Inga kommentarer

Fastställd utdelning i XACT OMXSB UtdFastställd utdelning i XACT OMXSB Utd

Fastställd utdelning i XACT OMXSB Utd Utdelningsbeloppet i rubricerad börshandlad fond har fastställts till SEK 17,65 per fondandel.

De som är registrerade fondandelsägare i fonden på avstämningsdagen erhåller utdelning. Om en registrerad innehavare av fondandelar inte önskar erhålla utdelning, måste fondandelarna avyttras senast den 9 juni 2015.

Schema för utdelning i fonden är följande:

1 juni   Information om fastställd utdelning

9 juni  Sista dag att handla fondandelar inklusive rätt till utdelning

10 juni  Ex-dag; fondandelarna handlas utan rätt till utdelning

12 juni  Avstämningsdag

Om Xact

Xact lanserade den första ETF:en i Norden redan år 2000 då XACT OMXS30 noterades på NASDAQ OMX Stockholm. Xact blev dessutom först i världen med att ge ut börshandlade fonder med hävstång, då XACT Bull och XACT Bear lanserades 2005. Xact är idag den största utgivaren av ETF:er i Norden och globalt i termer av nordisk exponering.

Xacts Sverige-registrerade ETF:er förvaltas av Handelsbanken Fonder AB. Dessa är XACT OMXS30, XACT OMXSB Utdelande, XACT Norden 30 samt Xacts ETF:er med hävstång som är noterade på NASDAQ OMX Stockholm.

Xacts Luxemburg-registrerade ETF:er förvaltas av SHB SICAV.

De ETF:er som är registrerade i Norge förvaltas av Handelsbanken Kapitalforvaltning AS. Dessa är XACT OBX, XACT Derivat Bull och XACT Derivat Bear, vilka är noterade på Oslo Børs

Kommentarer är avstängda.