ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Den tredje längsta börsuppgången genom tiderna

11 december 2015 Inga kommentarer

längsta börsuppgången genom tidernaDen tredje längsta börsuppgången genom tiderna

Den tredje längsta börsuppgången genom tiderna

1. En ”bull market” definieras i allmänhet som en ihållande period av stigande aktiekurser.
2. Även om den nuvarande tjurmarknaden, mätt i form av uppgången på S & P 500 Index, närmar sig den börsuppgång som räknas som den näst längsta sedan 1932, är det fortfarande långt från den längsta tjurmarknaden som sträckte sig nästan ett decennium (115 månader).
3. Med en 208% kumulativa prisuppgång, mätt enbart i form av kursuppgång (utdelning ingår ej) så rankas den nuvarande börsuppgången som den 5: e högsta kursuppgången sedan 1932. Den längsta uppgången gav placerarna 417% värdeökning.
4. S & P 500 Index uppgick till 2079,51 den 2 december, bara under 2,40% sin all-time high nivå 2130,82
5. Vi tror att företagens vinster kommer att bestämma den framtida riktningen för aktiekurserna över tiden, särskilt när aktiemarknaderna handlas vid eller nära all-time nivåer.
6. Bloombergs 2016 konsensus vinsttillväxttakten för S & P 500 Index var 8,96% per den 2 december.
7. Låga räntor, låg inflation, jobbtillväxt och lägre bensinspriser, som om de är ihållande, skulle kunna öka den disponibla inkomsten framåt gör att det finns skäl att vara optimistisk om möjligheterna för denna tjurmarknad.
8. Enligt uppgifter från Standard & Poors har den amerikanska aktiemarknaden sedan 1953 presterat som bäst när avkastningen på den 10-åriga T-note ökade till cirka 4,0 procent. Aktiekurserna backar sedan ofta när avkastningen på den 10-åriga T-note når 6,0 procent.

Enligt Sam Stovall, S & P: s chefsaktiestrateg definierades denna ”sweet spot” som en period där tillväxten i ekonomin minskar arbetslösheten och ökar företagens vinster, men inte utlösa några ansträngningar från Federal Reserve om att minska tillväxten.

TjurmarknadDiagrammet och prestandauppgifter som refereras är för illustrativa syften och inte anger någon faktisk investering. Indexutvecklingen uppgifter exkluderar effekterna av skatter och courtage eller andra kostnader när de investerar. Investerare kan inte investera direkt i ett index. Det finns ingen garanti för att någon av de prognoser som nämns kommer att inträffa. S & P 500 Index är ett kapitalviktat index som består av 500 aktier som används för att mäta stora-cap amerikanska börsutvecklingen.

Kommentarer är avstängda.