ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Cybersäkerhet nu i form av fonder med hävstång

1 december 2015 Inga kommentarer

Cybersäkerhet nu i form av fonder med hävstångCybersäkerhet nu i form av fonder med hävstång

Cybersäkerhet nu i form av fonder med hävstång PureFunds ISE Cyber Security ETF (NYSEArca: HACK) var den första börshandlade fonden som investerar exklusivt i det snabbt växande Cybersäkerhetsegmentet. Denna börshandlade fond lanserades under det tredje kvartalet 2014 och har redan sett inflöden på mer än en miljard dollar. Att kalla dess utveckling för legendarisk är ingen överdrift. Cybersäkerhet nu i form av fonder med hävstång är nästa steg i utvecklingen.

Det goda mottagandet för HACK har öppnat dörren för belånade cybersäkerhets-ETFer, alltså börshandlade fonder med hävstång. Pionjärerna inom den gruppen är Direxion Daily Cyber Security Bull 2X Shares (NYSEArca: HAKK) och Direxion Daily Cyber Security Bear 2X Shares (NYSEArca: HAKD). Dessa två börshandlade fonder försöker ge sina investerare den dubbla dagliga avkastningen på ISE Cyber Security Index, respektive den dubbla inverterade avkastningen av samma index.

HACK replikerar ISE Cyber Security Index, ett index som följer utvecklingen av företag som är aktivt engagerade i att tillhandahålla tjänster för IT-säkerhet och för vilka cybersäkerhetsverksamhet är en viktig drivkraft för deras affärsmodell. Dessa cybersäkerhetstjänster syftar till att skydda hårdvara, mjukvara, nätverk och data från obehörig åtkomst, sårbarheter, attacker och andra brott mot säkerheten.

HAKK debiterar sina andelsägare 99 punkter och har allokerat 3,7 MUSD sedan lanseringen den 16 september medan HAKD debiterar sina andelsägare 80 punkter och har har allokerat 4,1 MUSD så dessa ETFer är ännu så länge inga stora spelare på marknaden.

En cybersäkerhetsattack kostar 2,24 MUSD

Den genomsnittliga kostnaden för de allvarligaste på nätet brott för stora företag ligger nu på cirka 2,24 MUSD, en ökning från 0,9 MUSD förra året.

Det är dåliga nyheter för företag och organisationer som är offer för dessa attacker, men det goda nyheter för HACK. Denna ETF har under sin korta historia visat en förkärlek för att stiga på cybersäkerhetsrelaterade rubriker i media. HACK kan och bör ses som en nischad börshandlad fond, men den långsiktiga förtjänsten på investeringar med ett cybersäkerhetstema kan komma att visa sig vara enorm. Analysföretaget Juniper Research bedömer att den totala kostnaden för cybersäkerhetsbrottslighet kommer att uppgå 2 000 miljarder dollar 2019. Detta tyder på att det finns en efterfrågan för de de produkter och tjänster som erbjuds av HACKs 31 innehav.

Kommentarer är avstängda.