ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Ännu fler börshandlade fonder väljer BATS

8 december 2015 Inga kommentarer

börshandlade fonder väljer BATSÄnnu fler börshandlade fonder väljer BATS

BATS Global Markets behåller sitt momentum, och denna börsoperatör strävar efter att bli den ledande marknaden för notering av börshandlade fonder. Ännu fler börshandlade fonder väljer BATS, nu senast är det ProShares, den största utgivaren av hävstångs-ETFer och inverterade börshandlade fonder som väljer BATS. ProShares väljer att flytta fyra av sina ETFer till den Kansasbaserade marknadesplatsen BATS.

De börshandlade fonder som ProShares flyttar från New York Stock Exchange till BATS är

  • ProShares Large Cap Core Plus (NYSEArca: CSM)
  • ProShares Russell 2000 Dividend Growers ETF (NYSEArca: SMDV)
  • ProShares S&P MidCap 400 Dividend Aristocrats ETF (NYSEArca: REGL)
  • ProShares Morningstar Alternatives Solution ETF (NYSEArca: ALTS)

Lägsta spreaden

Under oktober 2015 hade BATS den lägsta spreaden på 46 av de 100 mest omsatta börshandlade produkterna, ETP, och hade under november månad en marknadsandel på 27,2 procent på den amerikanska marknaden. Under hela 2015 har denna börs varit den största amerikanska marknaden för ETF handel för varje månad, men även den näst största vad gäller aktiehandel,

BATS har därför lockat till sig flera välkända ETF-leverantörer från andra marknadsplatser, till exempel State Street och WisdomTree. BATS är för närvarande den bästa amerikanska amerikanska börsen för ETFer när det gäller handelsvolymer, något som denna marknadsplats använder som ett försäljningsargument för nya emittenter. För att fortsätta detta har BATS antagit ett market maker program som har till syfte att göra att spreadarna, det vill säga skillnaden mellan köp- och säljkurs ännu mindre vilket skall öka likviditeten och öka handelsvolymerna ytterligare.

Som ett ytterligare steg har ledningen för BATS sagt att börsen har för avsikt att lansera BATS ETF Marketplace och kommer att betala ETF leverantörer så mycket som 400 000 USD per år för att lista sina produkter på BATS. Beloppet kommer att variera beroende på den genomsnittliga dagliga volymen.

Kommentarer är avstängda.