ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Blackrock lanserar S&P 500 ETF i Brasilien

28 april 2014 2 Comments

Blackrock Braslien SP500 ETF Blackrock lanserar S&P 500 ETF i BrasilienBlackrock lanserar S&P 500 ETF i Brasilien

Världens största kapitalförvaltare, Blackrock lanserar S&P 500 ETF i Brasilien. Den börshandlade fonden som kommer att heta iShares S&P 500 FIC FI Investimento no Exterior, kommer att vara den första ETFen i Brasilien som erbjuder placerarna en exponering mot aktiemarknader utanför Latinamerikas största ekonomi, det vill säga Brasilien. Blackrock har sedan tidigare åtta börshandlade fonder i Brasilien.

Enligt BM&F Bovespa som driver börsen i Brasilien, så är det brasilianska pensionsfonder och hedgefonder som har visat ett stort intresse för iShares S&P 500 produkter som har legat bakom lanseringen. I USA erbjuder Blackrock iShares Core S&P 500 ETF (NYSEArca: IVV), USAs näst största ETF med tillgångar på mer än 56 miljarder USD.

Börshandlade fonder är en stor sparform i framförallt USA, men nu väljer allt fler av de nordamerikanska ETF-utgivarna att bege sig söder ut, över Rio Grande och ned i Latinamerika som verkar vara den marknad som växer snabbast just nu.

Tidigare i veckan har WisdomTree (NasdaqGS: WETF), USAs femte största ETF-förvaltare att den mexikanska pensionsövervakningsmyndigheten, La Comisión Nacional del Sistema de Ahorro para el Retiro (CONSAR), har godkänt sex av WisdomTrees ETFer för försäljning i det mexikanska pensionssystemet. WisdomTree har sedan tidigare fått samma godkännande i Chile och Peru.

I november 2013 blev Global X den första ETF-förvaltaren från USA att lista tre börshandlade fonder i Colombia.

2 Kommentarer »

  • » Blogg arkiv Ytterligare en colombiansk ETF lanseras skrev:

    […] HCOLSEL kommer att handlas på Bolsa de Valores de Colombia, och det förefaller som det finns ett stort intresse för börshandlade fonder på denna marknad eftersom det sedan november 2013 har lanserats tre andra ETFer på denna börs. […]

  • » Blogg arkiv Mexiko vinnare i slaget om Latinamerika skrev:

    […] Mexiko vinnare i slaget om Latinamerika avser i dag kapitalinflödena, men det kommande valet i Brasilien kan göra att även kursutvecklingen på Bolsa Mexicana de Valores, den mexikanska börsen får en […]