ETFSverige
Hem » Börsen, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Bästa och sämsta index under förra veckan. Veckan som gick 21 till 25 november

28 november 2011 Inga kommentarer

Bästa och sämsta index under förra veckan. Veckan som gick 21 till 25 novemberBästa och sämsta index under förra veckan. Veckan som gick 21 till 25 november

Bästa och sämsta index under förra veckan. Veckan som gick 21 till 25 november. I  indextabellen nedan ingår 53 utvalda börser/index. All indexutveckling är omräknad till svenska kronor. Det är möjligt att filtrera tabellen genom att trycka på de små pilarna i respektive kolumn. Av de 53 börserna var hela 38 stycken eller cirka 72 procent negativa under veckan. Förra veckans vinnare och förlorare är inom parantes. Börsutvecklingen under förra veckan var fortsatt väldigt svag. I förra veckan var det mindre länder som Peru, Thailand och Malaysia som var vinnarna. I botten hittar vi flera latinamerikanska länder som Chile, Mexico och Brasilien.

De tre bästa börserna / index föregående vecka var:

– Peru, 2,06% (Peru)

– Thailand, 1,81% (Vietnam)

– Malaysia, 1,81% (Thailand)

De tre sämsta börserna / index föregående vecka var:

– Chile, -4,45% (Grekland)

– Mexico, -3,95% (Österrike)

– Brasilien, -3,75% (Indien Nifty)

För vinnar länderna finns det bl.a. följande ETF:er tillgängliga: iShares MSCI Peru All Capped Index Fund (ticker EPU), iShares MSCI Thailand Investable Market Index Fund (ticker THD) och iShares MSCI Malaysia Index Fund (EWM). Samtliga dessa ETF:er är noterade i USA och kan enkelt handlas via t.ex. Avanza och Nordnet. För övriga ETF:er, både bull och bear alternativ, för nedanstående marknader gå till ETF-databasen på startsidan på ETFSverige.se.

[table id=179 /]

 

Källa: Factset

 

Kommentarer är avstängda.