ETFSverige
Hem » Börsen, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Bästa börserna sedan botten 4 okt

14 oktober 2011 Inga kommentarer

Bästa börserna sedan botten 4 oktBästa börserna sedan botten 4 okt

De flesta börser runt om i världen bottnade den 4 oktober sedan dess har utvecklingen varit stark men vilka är de bästa börserna? I nedan indextabell ingår 53 utvalda världsindex. All indexutveckling är omräknat till svenska kronor fram tills igår (13 okt). Det är möjligt att filtrera tabellen genom att trycka på de små pilarna i respektive kolumn. Bästa börserna sedan botten 4 okt

De fem bästa börserna sedan 4 oktober är:

1. Australien, +13,68%

2. Chile, +13,37%

3. Tyskland, +13,14

4. Norge, +12,74%

5. Finland, +12,43%

[table id=160 /]

 

Källa: Factset

En börs är en marknadsplats där man köper och säljer olika saker till marknadspris. De vanligaste är börser för aktier och andra finansiella instrument men det finns även andra exempel, såsom derivatbörs, elbörs, råvarubörs och oljebörs m.fl.

Idag förekommer en stor del av börshandeln i form av datoriserad robothandel. Denna robothandel på börsen sker blixtsnabbt och stora order på miljonbelopp kan läggas och tas bort på några millisekunder utan att någon transaktion hinner ske. Detta görs för att aktörer på marknaden vill kunna påverka aktiekurserna i positiv eller negativ riktning utan att ett avslut hinner ske. Under augusti månad 2011 skedde ett kraftigt börsfall på Stockholmsbörsen, som av många privatplacerare anses bero på just robothandeln på Stockholmsbörsen. Denna blixtsnabba robothandel har gjorts möjlig genom att bland annat servrar kan stå i närheten av börsens servrar och på så sätt har det fysiska avståndet kunnat minskas.

 

Kommentarer är avstängda.