ETFSverige
Hem » Börsen, ETF-tabeller, ETF:er, Featured, Headline

Argentisk ETF kan vara värt att titta på trots default

21 augusti 2014 6 Comments

809777_argentina Argentisk ETF kan vara värt att titta på trots defaultArgentisk ETF kan vara värt att titta på trots default

Att inte kunna betala av sina statsskulder en gång brukar i allmänhet vara tillräckligt för att investerarna skall sky ett land i åratal framöver.
Argentina flörtar med sin tredje default på mindre än 30 år, men denförnyade oron för den sydamerikanska nationen har inte varit en viktig fråga för Global X FTSE Argentina 20 ETF (NYSEArca: ARGT). Vi tror att mer än en argentisk ETF kan vara värt att titta på trots default efter att ha tittat närmare på grafen som visar utvecklingen över landets aktiemarknad. Merval som indexet heter har tuffat på bra under flera år i rad.

Kreditoron och tidigare defaults har inte stått i vägen för uppgången bland argentinska aktier som stigit kraftigt under det senaste året. Global X FTSE Argentina 20 ETF som handlas under kortnamnet ARGT, handlades den senaste veckan med en omsättning som låg så pass mycket som en femtedel över den normala.

Mycket väsen för ingenting

Förutseende investerare har insett att ännu en default i Argentina är att betrakta som mycket väsen för ingenting. Trots allt, Argentina både kan och vill betala men har hållits tillbaka av de kapitalkontrollregler som inrättats av den amerikanska domstolen.

Argentina har redan avsatt pengar för räntebetalningar och det är en av orsakerna till att ARGT under förra veckan kunde visa sina innehavare att en avkastning det senaste halvåret på 25,3 procent, mer än dubbelt så mycket som jämförbara ETFer för Mexiko och Peru gett under samma period.

Merval

Merval

Källa: Stockletter.se

 

Kommentarer är avstängda.