ETFSverige
Hem » Börsen, ETF marknaden, ETF:er, Featured, Flöden och utveckling, Headline

Deutsche Banks ökade andel på ETF-marknaden

19 november 2015 Inga kommentarer

Deutsche Banks ökade andel på ETF-marknaden db-x trackersDeutsche Banks ökade andel på ETF-marknaden

Deutsche Banks ökade andel på ETF-marknaden Även om det inte syns lika tydligt i Sverige så märks det ordentligt internationellt. Deutsche Asset and Wealth Management har under det senaste året attraherat miljarder i form av nya tillgångar genom bankens serie av börshandlade fonder, samtidigt som Deutsche har fått ett rykte om sig att vara en internationellt fokuserad ETF-leverantör som kan hantera smart beta produkter.

I USA har denna ETF-leverantör sett nettoinflöden på 2,3 miljarder dollar under årets första tio månader, mer än dubbelt så stort kapitalinflöde som under hela 2013. Deutsche Asset and Wealth Management är nu en av de tio största ETF-leverantörerna i USA i år sedan det förvaltade kapitalet stigit från en miljard dollar 2013 till nästan fyra miljarder dollar vid månadsskiftet.

En aggressiv tillväxtplan

Deutsche följer en aggressiv tillväxtplan och har fått ett genombrottsår efter genomförandet av strategin. Kanske kommer vi att få se samma sak i Sverige också?

Deutsche kom in på den amerikanska marknaden för passiva börshandlade fonder relativt sent, men har tagit stora marknadsandelar och har lyckats undvika de undvika billiga traditionella beta erbjudanden som domineras av de största aktörerna, som Blackrocks iShares, Vanguard och State Street Global Advisor SPDRs. Detta beror på den kraftfulla marknadsbearbetningen som Deutsche gjort, vilket den tyska banken kunnat göra med hjälp av en tung budget.

db X-trackers

Deutsche sålde av sin serie råvaruprodukter till Invesco PowerShares, och använde pengarna till att marknadsföra sin serie db X-trackers produkter. I dag erbjuder Deutsche 23 olika db X-trackers i USA, en produktserie som vinner allt mer mark för sin förmåga att hantera den internationella marknadsexponeringen och dess förmåga att hantera och säkra valutarisker.

ETF-utgivaren hyrde tidigt in in iShares tidigare analyschef, Dodd Kittsley för att främja utbildning och medvetenhet om företagets linje av valutasäkrade internationella börshandlade fonder på olika aktieindex och marknader.

Till exempel, Deutsche db X-trackers MSCI EAFE Hedged Equity Fund (NYSEArca: DBEF), med 1,4 miljarder dollar i förvaltat kapital, hjälper investerare att få en exponering mot utvecklade marknader i Europa, Australasien och Fjärran Östern medan säkring mot eventuella negativa effekter av deprecierande valutor.

Kommentarer är avstängda.