ETFSverige
[25 jul 2019 | Kommentarer inaktiverade för FLOT: När en ETF-rabatt är bra | ]
FLOT: När en ETF-rabatt är bra

Förra veckans handel i iShares Floating Rate Bond ETF (FLOT) påminde mig mycket om var FLOT egentligen hör hemma. Vad händer verkligen? Låt oss först titta på diagrammet som orsakar allt.

FLOT: s handelspris jämfört med dess slutförda substansvärde (NAV). Några saker att notera här. För det första handlar det historiskt till en liten premie. Det finns faktiskt tre oberoende skäl till detta.
• FLOT har fått ganska stadiga inflöden hela året ($ 5,4 miljarder i nya tillgångar för den nuvarande 12 miljarder dollar). Avsaknad annan information, inflöden innebär att du förväntar …

Läs mer »

Featured »

[15 jan 2021 | Inga kommentarer | ]

Här har du en snabbguide vad Bitcoins är. På daytrading.se finns det mycket information hur du gör för att börja som trader med kryptovaluta. Bitcoin är en av de populäraste kryptovalutorna och en av de få godkända som har ett substantiellt börsvärde.
Bitcoin uppstod för att vara decentraliserad utan påverkan av en tredje part. Detta innebär att kryptovalutor inte påverkas av omvärldens politiska och ekonomiska fluktuationer såsom stater och centralbanker gör. 
Den digitala valutan är byggt på P2P- teknik med ett blockkedje-system och innebär lite enkelt att en genomförd transaktion inte kan …

Featured »

[14 dec 2020 | Kommentarer inaktiverade för För- och nackdelar med att arbeta med sin partner | ]

För somliga kan det låta som en dröm att få jobba professionellt tillsammans med sin partner, medan det för andra kan låta som en ren mardröm. Och ja, chansen finns att det blir fantastiskt, men risken finns också att det tär på ens förhållande. Befinner du och din partner er i en situation då ni överväger att börja arbeta med varandra så kan det vara värt att först väga för- och nackdelarna mot varandra. 
Behöver ni hjälp att fatta ett beslut så har vi några plus och minus som ni kan …

Featured, Spelbolag »

[6 nov 2020 | Kommentarer inaktiverade för Bästa spelaktier – vilka bolag är börsnoterade? | ]

Idag är spelbranschen inte bara en verksamhet för de spelintresserade, utan har vuxit fram ur en allt mer genomgående digitalisering av hela samhället till att bli en allt starkare aktör i vår ekonomiska utveckling. Inte minst kan man se det genom att alltfler spelbolag noterar sig på börsen.
Tekniskt försprång
Någon gång vid millennieskiftet ser vi spelbolag dyka upp online och därefter har deras närvaro på internet bara ökat. Mycket tack vara ett tekniskt försprång i förhållande till många andra branscher. Det är ingen underdrift att påstå att spelbranschen har digitaliseringen i …

Featured »

[2 okt 2020 | Kommentarer inaktiverade för Hur lyckas du med gaming och esport? | ]

I spår av 2020 så har gaming exploderat i popularitet. Fler och fler personer söker sig till esportens fantastiska värld. Men vad behöver man egentligen för att lyckas med esport och hur ser framtiden ut i esportens fantastiska värld?
 
Gamingtillbehör
Oavsett om ditt mål är att bli esportproffs eller om du bara vill ha kul när du gamear så behöver du de rätta gamingtillbehören. En bra gaming dator är a och o, men det är långt ifrån det enda. Din gaming setup kräven även en skärm som är speciellt anpassad för gaming. …

Börsen »

[21 aug 2020 | Kommentarer inaktiverade för Så har spelbolagen överpresterat på börsen | ]

I början av 90-talet var internet något som knappt någon svensk kände till. Några år senare användes dock internet av de flesta högskolor och universitet i Sverige. Tio år senare kom Internets stora genombrott, vilket innebar att en majoritet av de svenska hushållen fick tillgång till internet. Detta var en revolution vars effekter fortfarande inte slutat påverka Sverige och svenskarna.
Redan strax efter millennieskiftet började så de första spelbolagen dyka upp på internet. Det erbjöds roulette, poker och andra spel. Nästa steg var att spelarna kunde satsa på de olika spelen …